Curatarea covoarelor, mochetelor

Sisal

Curatarea zilnica sau generala se efectueza cu un aspirator cu putere de absorbtie mare.

Curatarea profunda

La anumite intervale in functie de murdarie este nevoie de o curatare profunda care inlatura micile pete de grasime. Pentru acestea se recomanda utilizarea spumei uscate. Forte important: dupa utilizarea spumei uscate se aspira covorul pana dispar urmele de murdarie dizolvata si spuma, deoarece aceste spume contin chimicale puternice care in cazul utilizarii neglijente degradeaza in timp covorul.

Curatarea petelor

Regula de baza: Indiferent de lichidul varsat pe covor acesta se absoarbe repede cu o carpa (nu colorata), si nu se freaca.

In functie de natura petei se umezeste covorul cu solutie calduta de curatat dupa care se absoarbe si se curata cu apa . Apa ramasa se usuca cu un uscator de par pentru a preveni uscarea apei sub forma de pata.
Solutia de curatat folosita depinde de natura petei si de natura covorului. Pentru covoarele inchise nu se recomanda chimicalele ce contin inalbitor. O pata deschisa la culoare este mult mai vizibila decat una inchisa.

Cea mai blanda solutie pentru petele de grasime este otetul, acesta nu decoloreaza covorul.
Recomandam sa incercati solutiile de curatat pe o mostra inainte de a le aplica direct pe covor.

Cocos

Se curate similar cu sisalul, totodata deoarece nu se coloreaza usor si este rezistent la apa suporta atat solutii de curatat mai puternice cat si apa mai multa.
Practic cocosul suporta si curatare umeda dezavantajuol acesteia fiind doar cantitatea de chimicale ramasa in fibrele covorului.
Datorita proprietatii antistatice cu un aspirator puternic orice murdarie neuleioasa se poate indeparta de pe suprafata covorului.
Recomandare: iarna , cand umiditatea in casa este redusa se poate peria covorul de cocos cu zapada proaspata . Acesta ii va reda luciul si in timp ce se usca va umidifica aerul din incapere.

Seegrass

Curatirea generala se va efectua cu aspirator.

Ocazional petele de grasime se pot indeparta cu solutie calduta cu otet.
Datorita faptului ca firul de iarba de mare este usor cearata se coloreaza si pateaza greu. Se poate varsa pe el cafea, vin rosu nu necesita curatare chimica, chimicalele distrug ceara de pe suprafata fibrei, astfel covorul isi pierde luciul.
Petele se curata la fel ca la sisal, foarte mare atentie insa la frecare, acesta poate deteriora firele de iarba de mare mai usor decat la sisal.

Bambus

Curatirea generala se va efectua prin aspirare, respectiv sters cu o carpa semiumeda.

Pentru curatarea petelor folositi carpa semiumeda, si stergeti suprafata cu o carpa uscata. Daca e nevoie de chimicale utilizati cat mai putin si curatatti bine urmele acesteia.
Daca mutati mobile ridicati-le picioarele si introduceti bucati mari de lemn pentru a nu zgaria suprafata.

Bordura de bumbac

In cazul covoarelor bordurate acesta se aspira impreuna cu covorul.

Petele se trateaza asemanantor cu sisalul. Deoarece materialul e colorat ulterior tratarea cu chimicale ce contin inalbitor nu este recomandata. Culorile inchise se decoloreaza si de la soare. Pentru improspatarea culorii recomandam sa-l stregeti ocazional cu o carpa imbibata in otet

Pete dificile

Suc de fructe: presarati cu sare pata umeda si lasati ca lichidul sa fie absorbit de acesta, aspirati. Daca e nevoie mai umeziti pata si repetati operatiunea de cateva ori.
Ceai: doar imbibati cu apa calda si absorbiti lichidul cu o carpa uscata, nu frecati.
Guma de mestecat: folositi o bucata de gheata pentru a-l intari si indepartati-l cu un cutit bont.
Cerneala: absorbiti cat de mult cu o carpa uscata, restul incercati sa-l dizolvati cu un burete imbibat in alcool si absorbiti din nou.
Ciocolata: indepartati resturile iar urma incercati s-o dizolvati cu apa calda, daca nevoie puteti folosi si detergent de vase.
Sange: imbibati pata cu apa rece si dizolvati-o cu solutie de curatat covoare. Nu folositi clor, decoloreaza tesatura,o pata usor mai inchisa la culoare nu sare in ochi la fel ca una deschisa.
Lapte: absorbiti cu o carpa uscata, diluati cu apa calda daca e nevoie puteti adauga si putina glicerina. Atentia petele de lapte pot genera miros neplacut.
Noroi sau alte semisolide: niciodata nu incercati sa-l scoateti pana nu se usuca. Prima etapa este aspiratul, daca ramane pata se umezeste cu apa calda si se absoarbe cu o carpa uscata.

0744 251 384

Adresa: Cluj - Napoca, Campina 62-64

Orar: sunati pentru vizita

E -mail: naturfloor@naturfloor.ro